Jobbsafari

Søk jobb i Sverige

Hvorfor ikke søke jobb i Sverige? Tilbudet blir umiddelbart mye større om du kan tenke deg å krysse nasjonsgrensen. Du får en erfaring for livet og en referanse til din cv som viser at du virkelig våger prøve noe nytt.
Jobbsafari Media2.11.2023·2 min lesetid

Mye likt – en del forskjeller

Vi i Skandinavia har mye til felles, som for eksempel språket. Snakker svensker og nordmenn langsomt og tydelig kan vi for det meste forstå hverandre uten større problem.

Har du bestemt deg for å jobbe i et annet nordisk land, kan det lønne seg å gå et språkkurs. Språket er nøkkelen til mange låste dører.

Likesom med språket finnes det mange likheter mellom svensk og norsk kultur. Det samme gjelder for samfunnet. Kanskje kan man sammenlikne det med en spennende oppdagelsesferd, å undersøke hvilke forskjeller som finnes mellon landene og hva de innebærer.

Tillgangen på jobb

Tillgangen på jobb skifter såvel mellom landene som innom ulike bransjer. For visse yrker kan strømmen ene året gå i en retning, for å gå i motsatt det neste.

Gjennom å besøke Jobbsafaris svenske, www.jobbland.se motstykke skaper du deg en egen oppfatning om de ledige jobbene i nabolanden. Jobbland har blitt den raskest voksende jobbsøketjenesten i Sverige.

Før du tar neste steg…

Finner du så en eller flere jobber som du vil søke, kan det være bra å vite litt om hva som kreves for å begynne å jobbe i det andre landet.

Det har i lang tid eksistert nettsider som gir informasjon til såkalte grensependlere. Du finner en lenkeliste her nedenfor.

Kjenner du for personlig hjelp og vil treffe noen som forteller hva man bør tenke på når man skal jobbe i Sverige er det også mulig.

Hos Grensetjenesten i Magnor, nær svenskegrensen, kan du som er interessert i å jobbe i Sverige få gode råd.

Anvendbare lenker

Her har vi listet opp noen lenker, som du har stor nytte av dersom du tenker å begynne å jobbe i Sverige.

Lykke til med jobbsøkningen!

Generell Info

Besøkssenter

Grensetjänsten

Skattespørsmål

Nordisk etax – portal med nordiske skattespørsmål for privatpersoner