Jobbsafari

Se opp for fine ord og store løfter

I dagens digitale jobbmarked er stillingsannonsering på nett eller via sosiale medier blitt en norm, men det er mange fallgruver en bør være oppmerksom på før man kaster seg ut i det.
Jobbsafari Media6.6.2024·3 min lesetid

I dagens digitale jobbmarked er stillingsannonsering på nett eller via sosiale medier blitt en norm, men det er mange fallgruver en bør være oppmerksom på før man kaster seg ut i det. Det er lett å bli blendet av store ord og løfter fra ulike jobbnettsteder og partnere som påstår de kan eksponere din stillingsannonse for tusenvis, om ikke millioner, av potensielle kandidater. Men er dette egentlig det viktigste å fokusere på, eller finnes det andre, mer kritiske aspekter ved rekruttering vi burde prioritere? La oss dykke dypere inn i dette.

### Viktigheten av målgruppe-segmentering og målrettet kommunikasjon

Det å forstå hvem du egentlig vil nå ut til med stillingsannonsen din er første steg mot en vellykket rekruttering. Det handler ikke bare om å "bli sett av mange mennesker", men om å bli sett av de rette menneskene – de som ikke bare er kompetente, men som også vil passe godt inn i din bedriftskultur. Det betyr at du bør rette oppmerksomheten mot hvordan du segmenterer målgruppen og hvordan du kommuniserer budskapet ditt på en måte som resonnerer hos potensielle kandidater.

Hvordan vurdere et jobbnettsted

Når det kommer til valget av medieplattformer, lokkes mange av tanken på høye trafikktall og bred eksponering. Men et kritisk spørsmål man må stille er: "Hva betyr disse tallene egentlig for min rekrutteringsprosess?". Det er essensielt å be om dokumentasjon på konkrete resultater, som faktisk trafikk fra jobbsøkere og ikke bare tomme tall om "unike brukere" som kort besøker siden før de forsvinner. Kvalitet trumfer kvantitet – det spiller ingen rolle hvor mange som ser annonsen din hvis de ikke er relevante for stillingen du ønsker å fylle.

En nyttig metrikk å se på er antall besøk per uke og antall sider per økt. Hvis en bruker kommer tilbake til nettstedet flere ganger i løpet av en uke, indikerer det en seriøs jobbsøker. På samme måte antyder antall sider besøkt per økt en brukers engasjement og interesse i å finne nytt arbeid. Disse faktorene kan gi en god indikasjon på kvaliteten av trafikken til et jobbsøknettsted, og dermed hvor verdifullt det kan være for din stillingsannonse.

Kvalitet over kvantitet

I jakten på den ideelle kandidaten til stillingen er det lett å bli oppslukt av ideen om at flere øyne på annonsen automatisk betyr bedre sjanser for en vellykket rekruttering. Virkeligheten er imidlertid at en mer fokusert og kvalitetsbevisst tilnærming ofte gir bedre resultater. Ved å vurdere et jobbnettsteds evne til å tiltrekke seg og engasjere aktivt jobbsøkende individer over de som bare er nysgjerrige, øker du sannsynligheten for å tiltrekke deg kvalifiserte og seriøse kandidater.

Det er også viktig å se opp for de lokkende frasene og de store løftene som kan falle kort. Ha et kritisk blikk og sørg for å gjøre nøye vurderinger basert på faktiske data og reell verdi, både for din egen del og for potensielle søkere. Dette betyr ikke at du skal overse trafikktall fullstendig, men at du bør veie disse mot de mer substansielle målene som engasjement og relevans for bedriften.

Oppsummering

I en verden hvor alle kjemper om oppmerksomheten til potensielle jobbsøkere, er det viktigere enn noensinne å gjøre informerte valg som speiler din virksomhets faktiske behov og forventninger til rekruttering. Ved å prioritere kvalitet, målrettet kommunikasjon, og en dypere forståelse av hvem du ønsker å tiltrekke deg, kan du navigere jobbmarkedet mer effektivt og øke sannsynligheten for å rekruttere den rette medarbeideren på første forsøk. Husk: se opp for fine ord og store løfter, og la fakta og kvalitet guide deg i rekrutteringsprosessen.