Jobbsafari

Åpne søknader til små selskaper

Det er en gjengs oppfatning blant mange jobbsøkere at store og velkjente virksomheter er de beste stedene å søke jobb. Men sannheten er at den virkelige skjulte skatten ligger hos de mindre kjente firmaene.
Jobbsafari Media13.6.2024·3 min lesetid

Det er en gjengs oppfatning blant mange jobbsøkere at store og velkjente virksomheter er de beste stedene å søke jobb. Men sannheten er at den virkelige skjulte skatten ligger hos de mindre kjente firmaene. Du har sikkert hørt om åpne søknader, men problemet er at alle jobbsøkere sender åpne søknader til de samme store selskapene. Et firma som Novo mottar for eksempel utallige søknader i året, og en stor del av disse er åpne søknader.

Åpne søknader - en vei til mindre kjente selskaper

Det er ikke alle som vet det, men mange små selskaper mottar nesten aldri noen åpne søknader. Dette er et område der du virkelig kan skille deg ut. Er du modig nok til å utforske disse mindre kjente selskapene, kan du støtte på uventede muligheter. Jeg vil dele noen innblikk og råd for hvordan du skal gå fram for å gjøre det.

Det er ingen tvil om at arbeidskraft er en av de mest etterspurte ressursene i ethvert selskap, men de som evner å tilby langt mer enn bare sin fagetiske stavesyke er de som vekker oppmerksomhet. Det handler om å skille seg ut, og hva er vel bedre enn å vekke oppmerksomhet i et miljø der få konkurrerer?

Fordelene ved små selskaper

Selvfølgelig er det noen særlige fordelene ved å jobbe i et mindre selskap. Fordi det er færre ansatte, vil du sannsynligvis ha mer ansvar og mer varierte oppgaver, noe som kan bidra til å akselerere karrieren din. Du vil ha muligheten til å arbeide tett med beslutningstakere, noe som kan gi deg uvurderlig erfaring og nettverk.

Hvordan finne små selskaper

Det tar litt ekstra arbeid å finne disse små selskapene, men takket være internett er det ikke så vanskelig som det en gang var. Start med å bruke søkemotorer som Google og jobbbrett som Indeed, Monster og LinkedIn. Du kan også utforske næringslivskataloger, eller oppsøke nettverksarrangementer og karrieremesser i din bransje.

Skreddersy søknaden din

Når du har identifisert potensielle mål, er neste trinn å skrive en god, overbevisende åpen søknad. Husk, dette handler ikke bare om deg, men om hva du kan tilby selskapet. Forsikre deg om at du forstår hva selskapet gjør, og reflekter over hvordan dine ferdigheter og erfaringer kan bidra til deres suksess.

Å komme i kontakt

I motsetning til større selskaper kan din åpne søknad hos et mindre selskap ofte nå direktøren direkte. Dette betyr at du kan være trygg på at søknaden blir lest, og hvis den er overbevisende nok, kan det føre til en jobbintervju.

Til slutt ønsker jeg å understreke viktigheten av å holde håpet oppe. Arbeidsmarkedet kan være tøft, men ved å tenke utenfor boksen og rette søknadene dine til mindre kjente selskaper, kan du endre din jobbsøkekstrategi og forhåpentligvis åpne dører til nye og spennende muligheter.

Lykke til med jobbjakten!